Saltar al contenido →

ACTES CONCLOSOS

CAP DE SETMANA EN SANT MIQUEL

25 i 26 de març 2017

Tot va començar dissabte amb una excursió caminant des de la plaça a Sant Miquel. Acompanyats per Joan V. Candel (Fil-per-randa), vam descobrir els poemes que Vicent A. Estellés va dedicar al patró de Llíria.

Magistral el recorregut històric del monestir per part d’Amadeu Civera: per fora, per dins, per l’arquitectura, per la pintura. Rigor i sentiment.

Magnífic i emotiu el concert de l’agrupació el Micalet. L’orquestra de plectre va interpretar una estrena absoluta del compositor de Cabanes, Josep Vicent Ripollés, sota el títol… EDETANS. Gràcies mestre.

Volem agrair l’esforç de tota l’agrupació i molt especialment del seu director Miquel Gómez, per la seua inestimable col·laboració. Miquel, Llíria necessita gent com tu.

Patrícia Cabanes, Paco García i Susi Esteve amb l’ajuda de Miquel Gómez recitaren un bonic poema tots junts. Llíria s’ajunta pel seu patrimoni. En açò no hi ha colors.

Gràcies Patrícia per la col·laboració municipal facilitant els trasllats dels concerts previstos a Sant Miquel. Entre tots ho farem tot.

De nou diumenge, una excursió caminant des de la plaça Major a Sant Miquel, acompanyats per Joan V. Candel (Fil-per-randa). Divertidíssimes les llegendes de dimonis.

Jose Antonio Peña s’estrenava com a guia turístic. Superant totes les expectatives, va convertir una simple visita en una interessantíssima conferència sobre la vida dels ibers.

Motivador i ple d’emocions el concert que la Banda Democràtica de Pensionistes de Llíria, Camp de Túria i Serrans interpretà per primera vegada en el monestir de Sant Miquel. Salvador, açò només és el principi.

Tancàrem cap a les 14:00h amb un refrigeri ofert pel restaurant la Blanquera.

En fi. Ensenyarem el monestir, coneguérem el jaciment i Roberto va recollir quantitat d’adhesions a la candidatura de Sant Miquel. No podem demanar-ne més.

EL TOSSAL DE SANT MIQUEL. Paisatge sagrat

GESTOR: Roberto Enguídanos.

Defensa: José Maria Peña, escriptor.

Cicerone Edetà: Amadeo Civera.

Regidora: Reme Mazzolari.

Comerç tradicional: Restaurant La Blanquera.

Associacions: Germandat de Sant Miquel i Cort de Maria.

Música: Orquestra de peltre “El Micalet”. Banda de Música UDP.

Centre educatiu: CEIP Sant Miquel.

Peça referencial: Sta. Maria del Puig.

Gràcies amics per l’esforç.

CAP DE SETMANA EN LA SANG

11 i 12 de març 2017

Tot ha començat amb un esmorzar al carrer Sant Vicent. Cocots, pastetes, cervesa… de tot menys el xocolate, (era molt tard), acompanyaren a Estellés, Neruda, Martí i Pol… mentre sonava la flauta de Carlos, un futur artista.

Interessantíssima conferència del professor Joaquim Corts, sobre les esglésies gòtiques de conquesta. Gràcies mestre.

Molt il·lustrat el recorregut històric de l’església de la Sang per part de José Miguel Maícas. Un passeig per la història.

UAUUUU!… Meravellós concert del quartet de vent que actuà la vesprada de dissabte 11 de març, recolzant la candidatura de l’església de LA SANG.

Volem agrair l’esforç del CLARÍN per tal de conformar tan excel·lent grup de músics. Una delícia per als sentits.

Música Temprana ha omplit Llíria de gent passejant, de xiquets jugant, de iaies i iaios al·lucinant i de música la Sang.

Motivador, ple de records, d’emocions i nostàlgia el xicotet discurs que Rosario Coll (Ca Susi) ha fet servir diumenge 12 per a tancar el primer cap de setmana de les Meravelles Llirianes.

LA SANG. Alçada a plom.

GESTORA: Concepción Prats Carbonell.

Defensa: José Miguel Maícas. Arquitecte i professor.

Cicerone Edetà: Francesc Aigües. President Banda Primitiva.

Regidora: Susi Esteve.

Comerç tradicional: Ca Susi.

 Associació: Banda Primitiva de Llíria. Angeles Madre.

Peça referencial: Sant Feliu de Xàtiva. Ximo Corts.

Gràcies.

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA A VALÈNCIA

DIUMENGE 26 DE FEBRER

12:00 h. JARDÍ BOTÀNIC DE VALÈNCIA. Universitat de València.  

Presentació del programa a càrrec de Joan V. Candel i José Miguel Maícas. Audiovisual. Aplicació mòbil…

Recital de música i poesia. Esther Villanueva, Pablo i Antonio Badenas. REFRIGERI de productes llirians.

 

 

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA A BARCELONA

DISSABTE 18 DE FEBRER

Les Meravelles Llirianes viatgen fins a Barcelona per la seua presentació a la Casa de València de la Ciutat Condal. Pel matí han acudit a l’assaig de la Banda Municipal de Barcelona amb el director Salvador Brotons en un acte de suport a la candidatura Llíria Ciutat dels Músics com a Meravella lliriana.

 

La iniciativa naix després dels intercanvis musicals que durant l’any 2016 la ciutat de Llíria ha tingut amb la Banda Municipal de Barcelona com el concert el 22 de juliol a l’auditori de la Unió Musical i concert del mestre Salvador Brotons dirigint la Banda Simfònica de la Unió Musical el dia 19 de novembre. La gran quantitat de músics valencians que formen part de la citada agrupació, dels quals actualment 7 són de Llíria, els sol·licitem la col·laboració entre la Banda Municipal i la ciutat de Llíria per tal de recolzar la candidatura de “Llíria com a ciutat de la música i dels músics” en el projecte de difusió del patrimoni cultural de la ciutat de Llíria, en la qual la primera fase consisteix en l’elecció de les Meravelles Llirianes”.

Així que un grup de veïns de Llíria s’ha desplaçat fins a Barcelona per mostrar el projecte a La Casa de València. Juntament amb ells ha estat la cantautora Maria Faubel qui ha posat la música a la vetlada, i Esther Villanueva, amb un recital de poesia. A més, s’ha pogut degustar una mostra de la gastronomia edetana.

 

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA A LLÍRIA

DIUMENGE 12 DE FEBRER

11:00 h. Des de les Termes Romanes. CERCAVILA a càrrec del grup de danses El Tossal.

12:30 h. A CA LA VILA.

Joan V. Candel. Director del programa. José Miguel Maicas. Disenyador del Web i de l’aplicació. Andreu Candel i David Santapau. Audiovisual. Manuel Civera. Alcalde de Llíria i president d’Honor.

TAPES i ARRÒS

LES MERAVELLES LLIRIANES, pretenen omplir les parets de Llíria de fotografies de les candidatures. Fotografies que rodaran per els establiments col·laboradors. Encetàrem divendres 3 de febrer al Restaurant TAPES i ARRÒS amb una preciosa col·lecció de fotos del meravellós paratge de L’ERMITA I LA FONT DE SANT VICENT obres de MARIBEL AÍSA.

Participaren en el Sopar ITALO-LLIRIÀ que ens va oferir TAULES i ARRÒS. Una festa gastronòmica conduïda per Joan V. Candel el qual ens va il·lustrar de l’origen dels plats com ara, Bruschetta, Carpaccio, Ravioli, Mozzarella, Risotto, Tiramisú…Un exquisit menú degustació fusió de la gastronomia italiana amb productes llirians.

Una delícia de nit.

POESIA A CA EL GUITO

LES MERAVELLES LLIRIANES, a més del contingut de divertiment, té com a finalitat, dinamitzar el xicotet comerç del centre històric de Llíria. Un dels més atractius comerços està a la Plaça de Partidors, un bonic local, un producte variat i de gran qualitat amb una gent encantadora atenent al públic.

Allí, a Cal Guito férem el primer recital de poesia d’autors tant importants com Pablo Neruda, Vicent Andrés Estellés i Miquel Martí i Pol, en una xarcuteria.

Acompanyats de dues copetes de vi, una de cava, que aportà la Bodega Tino, l’exquisit pernil, embotits, amb diferents tipus de formatges i un grup de persones entregades a la literatura, ens proporcionaren una deliciosa velada que de ben segur no serà l’última.

 

A la pica i a rentar

Ara que tinc la nevera plena
què faré avui de sopar?
El treball no em deixa cap hora
per buidar la pica i rentar.

Fa quasibé una setmana
que plats i gots vaig empilant
i no n’hi ha manera
en la cuina, poder cuinar.

Un cúmul de perols,
plats i olles,
culleres i pots,
paelles, safates,
forquetes i gots,

el morter i la massa,
la cuina amb els focs,
ganivets i espàtules,
cassoles i pots.

Massa cassoles a escurar
millor a Cal Guito
me’n vaig de sopar.

Joan V. Candel.