Saltar al contenido →

ACTES CONCLOSOS

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA A BARCELONA

DISSABTE 18 DE FEBRER

 

Les Meravelles Llirianes viatgen fins a Barcelona per la seua presentació a la Casa de València de la Ciutat Condal. Pel matí han acudit a l’assaig de la Banda Municipal de Barcelona amb el director Salvador Brotons en un acte de suport a la candidatura Llíria Ciutat dels Músics com a Meravella lliriana.

 

La iniciativa naix “després dels intercanvis musicals que durant l’any 2016 la ciutat de Llíria ha tingut amb la Banda Municipal de Barcelona com el concert el 22 de juliol a l’auditori de la Unió Musical i concert del mestre Salvador Brotons dirigint la Banda Simfònica de la Unió Musical el dia 19 de novembre”. A més, assenyala Candel, “la gran quantitat de músics valencians que formen part de la citada agrupació, dels quals actualment 7 són de Llíria, els sol·licitem la col·laboració entre la Banda Municipal i la ciutat de Llíria per tal de recolzar la candidatura de “Llíria com a ciutat de la música i dels músics” en el projecte de difusió del patrimoni cultural de la ciutat de Llíria, en la qual la primera fase consisteix en l’elecció de les Meravelles Llirianes”.

Així que un grup de veïns de Llíria s’ha desplaçat fins a Barcelona per mostrar el projecte a La Casa de València. Juntament amb ells ha estat la cantautora Maria Faubel qui ha posat la música a la vetlada, i Esther Villanueva, amb un recital de poesia. A més, s’ha pogut degustar una mostra de la gastronomia edetana.

 

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA A LLÍRIA

DIUMENGE 12 DE FEBRER

11:00 h. Des de les Termes Romanes. CERCAVILA a càrrec del grup de danses El Tossal.

12:30 h. A CA LA VILA.

Joan V. Candel. Director del programa. José Miguel Maicas. Disenyador del Web i de l’aplicació. Andreu Candel i David Santapau. Audiovisual. Manuel Civera. Alcalde de Llíria i president d’Honor.

TAPES i ARRÒS

LES MERAVELLES LLIRIANES, pretenen omplir les parets de Llíria de fotografies de les candidatures. Fotografies que rodaran per els establiments col·laboradors. Encetàrem divendres 3 de febrer al Restaurant TAPES i ARRÒS amb una preciosa col·lecció de fotos del meravellós paratge de L’ERMITA I LA FONT DE SANT VICENT obres de MARIBEL AÍSA.

Participaren en el Sopar ITALO-LLIRIÀ que ens va oferir TAULES i ARRÒS. Una festa gastronòmica conduïda per Joan V. Candel el qual ens va il·lustrar de l’origen dels plats com ara, Bruschetta, Carpaccio, Ravioli, Mozzarella, Risotto, Tiramisú…Un exquisit menú degustació fusió de la gastronomia italiana amb productes llirians.

Una delícia de nit.

POESIA A CA EL GUITO

LES MERAVELLES LLIRIANES, a més del contingut de divertiment, té com a finalitat, dinamitzar el xicotet comerç del centre històric de Llíria. Un dels més atractius comerços està a la Plaça de Partidors, un bonic local, un producte variat i de gran qualitat amb una gent encantadora atenent al públic.

Allí, a Cal Guito férem el primer recital de poesia d’autors tant importants com Pablo Neruda, Vicent Andrés Estellés i Miquel Martí i Pol, en una xarcuteria.

Acompanyats de dues copetes de vi, una de cava, que aportà la Bodega Tino, l’exquisit pernil, embotits, amb diferents tipus de formatges i un grup de persones entregades a la literatura, ens proporcionaren una deliciosa velada que de ben segur no serà l’última.

 

A la pica i a rentar

Ara que tinc la nevera plena
què faré avui de sopar?
El treball no em deixa cap hora
per buidar la pica i rentar.

Fa quasibé una setmana
que plats i gots vaig empilant
i no n’hi ha manera
en la cuina, poder cuinar.

Un cúmul de perols,
plats i olles,
culleres i pots,
paelles, safates,
forquetes i gots,

el morter i la massa,
la cuina amb els focs,
ganivets i espàtules,
cassoles i pots.

Massa cassoles a escurar
millor a Cal Guito
me’n vaig de sopar.

Joan V. Candel.