Saltar al contenido →

EL PROJECTE

OBJECTIUS 

Llíria és una de les principals ciutats històriques valencianes amb un patrimoni cultural, arqueològic, arquitectònic, mediambiental i musical, important. Aquest concurs té com a objectiu fer difusió dels rics valors patrimonials que manté.

La finalitat és la cooperació de tot el poble de Llíria amb una participació massiva i voluntària en fer difusió del Patrimoni cultural que els uneix i els identifica.

 

LES SET MERAVELLES DE LLÍRIA

Les peces que participen en el concurs, han sigut proposades en un acte cívic per historiadors, gestors culturals i turístics, especialistes en patrimoni… Les 7 peces més votades seran sense ordre, declarades per l’Ajuntament Meravelles de Llíria.

Un grup de 14 persones denominat “EL ROVELL” s’han posat d’acord per a gestionar l’elecció de les 7 meravelles Llirianes. Cada una d’elles s’encarrega de dinamitzar una candidatura.

 

DEFENSORS DE CANDIDATURA

Historiadors, escriptors, professors… defensaran una de les candidatures, mitjançant una visita guiada.

 Cicerone edetà

Esportistes, músics, persones amb prestigi professional conegudes i reconegudes que apadrinaran una de les candidatures.

Músics 

Llíria és coneguda com la Ciutat de la Música, atès la quantitat enorme de músics professionals que treballen en diferents orquestres, bandes d’arreu del món. 14 grups musicals defensaran una de les candidatures, mitjançant la interpretació d’un xicotet concert el dia de la visita guiada.

Associacions culturals i esportives

Associacions culturals, esportives, cíviques… Cadascuna d’elles defensarà una de les candidatures, mitjançant la participació a les visites guiades i concerts.

Restaurants i botigues comercials

 Un dels objectius del projecte és el recolzament al xicotet comerç perquè dinamitze el centre històric generant una nova economia turística.

Monuments i patrimoni immaterial de referència

Es planificaran intercanvis culturals amb els municipis amb peces de referència. Aquests seran d’una factura equivalent, d’una època semblant o d’un interès patrimonial del mateix estil.

 

PROGRAMACIÓ

Exposicions de fotografia, concerts de tota mena de música, recitals de poesia, visites guiades per a grups, per a escolars i per a individuals, espectacles, representacions teatrals en els monuments a concurs…

 

SISTEMA DE VOTACIÓ

 El vot serà vàlid quan estiguen marcades 3 opcions entre les 14 proposades. Ni més ni menys.

Mitjançant paperetes que tindran els comerços i associacions col·laboradors.

Mitjançant la web MERAVELLES LLIRIANES.

Mitjançant l’aplicació per a telèfon mòbil MERAVELLES LLIRIANES.

Vots directes en les visites programades. Els assistents a les visites tindran la possibilitat de votar per la seua participació. Participar en una de les visites organitzades dóna dret a un vot més.

Cada mes es visualitzarà en la web la llista de candidates per ordre de classificació. Sent invisibles les quatre primeres i les tres últimes. Només visibles les set qualificades en el lloc entremig. Informant el nombre total de votants.